Home | Log In    

Conditii de garantie pentru anvelope si jante

Toate produsele comercializate pe site-ul Cauciucuriagricole.ro sunt noi, provin din surse autorizate de producatori si beneficiaza de garantie legala de conformitate, care este de 24 de luni de la data cumpararii. Clientul are obligatia ca la data receptiei sa verifice conformitatea produselor livrate si sa informeze S.C. AUTO PNEU S.R.L. de eventualele nereguli.


Daca nu sunteti multumit de produsele achizitionate de pe site-ul www.cauciucuriagricole.ro le puteti returna si noi va vom inapoia contravaloarea comenzii dumneavoastra. Ordonantei de Urgenta Nr.34/2014 prevede urmatoarele: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Vanzatorul are obligatia sa ramburseze toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din Contract a Cumparatorului.


S.C. AUTO PNEU S.R.L. se obliga sa schimbe orice produs ce prezinta defecte mentionate de client cu urmatoarele conditii: defectul este constatat la livrare sau defectul este constatat la montaj.


Cand defectul de fabricare este constatat dupa montaj, clientul are obligatia sa informeze S.C. AUTO PNEU S.R.L. prin e-mail, sau scrisoare recomandata, si sa anexeze copii dupa factura de achizitie, certificatul de garantie, certificatul de inmatriculare al autovehiculului, dovada montarii intr-un service autorizat RAR (deviz de montaj) precum si o informare privind constatarea defectiunii (pozitia de montaj, rularea inregistrata, tipul defectiunii si imprejurarile in care a aparut). In consecinta, clientul va trimite anvelopele catre expertiza cu titlul de produs in garantie pentru a fi expertizat. Durata expertizei este de 15 zile calendaristice. Daca defectul este confirmat de catre expertiza, atunci clientul poate opta pentru inlocuirea anvelopei sau restituirea contravalorii produsului expertizat cu defect, aplicand dupa caz, un grad de uzura (determinata prin masurarea benzii de rulare).


Nu se acorda garantie daca defectele anvelopelor apar din cauza:


- Depozitarii incorecte a anvelopelor.


- Montarii anvelopelor pe jante deteriorate, ruginite, de tip sau dimensiune necorespunzatoare.


- Neutilizarii de valve noi la montarea anvelopelor noi.


- Folosirii anvelopelor nepotrivite tipului de autovehicul. (Vezi cartea tehnica a autovehicului).


- Montarii sau demontarii incorecte a anvelopelor.


- Uzurii premature sau anormale cauzate de defectiuni ale vehiculului (frâne defecte, unghiuri reglate incorect, etc.).


- Supra sau subumflarii anvelopelor, respectiv suprasarcina acestora.


- Deteriorarii mecanice, chimice sau termice a anvelopelor.


- Deteriorarii datorate conditiilor atmosferice (crapaturi).


- Distantei incorecte intre rotile duble, sau deteriorarii acestora cauzata de corpuri straine, prinse intre roti.


- Deteriorarii cauzate de accidente, respectiv de rularea cu rotile blocate.


- Deteriorarii cauzate de vandalism, incendii sau forta majora.


- Folosirii anvelopei/anvelopelor in scopuri sportive si/sau comepetitii.


REGLEMENTARI DE ACORDARE A GARANTIEI


Prin prezenta garantam lipsa defectiunilor de material si de fabricatie ale anvelopelor vândute, cu conditia utilizarii lor in regim normal, conform standardelor internationale: UN ECE nr. 30, UN ECE nr. 34, ETRTO, DOT nr. 109 si DOT nr. 119 si cu respectarea parametrilor imprimati pe anvelopa. Anvelopele ce nu au fost comercializate de catre S.C. AUTO PNEU S.R.L. nu fac obiectul prezentei garantii.


Pe perioada expertizei tehnice, S.C. AUTO PNEU S.R.L. nu se angajeaza sa înlocuiasca anvelopa care este obiectul reclamatiei decat contra cost. In eventualitatea existentei vreunui defect de fabricatie, schimbul anvelopei se va face avandu-se in vedere uzura anvelopei defecte, adica, clientul va plati o diferenta functie de uzura (determinata prin masurarea benzii de rulare) constatata la anvelopa defecta.


Tinand cont de specificitatea si de constrangerile tehnice ale produselor vandute de catre S.C. AUTO PNEU S.R.L, clientul este obligat sa respecte cu strictete prescrierile si recomandarile in materie de securitate si de fiabilitate referitoare la utilizare (vehicul, umflare, presiune, etc.), la montare si la stocarea produselor. Firma S.C. AUTO PNEU S.R.L. nu poate fi trasa la raspundere in nici un caz pentru utilizarea in conditii necorespunzatoare a produselor cumparate (cum ar fi montarea defectuoasa a anvelopelor, rularea neconforma, etc).


Pentru anvelopele cu uzura mai mare de 10% (determinata prin masurarea benzii de rulare), nu vor fi luate in considerare reclamatiile referitoare la eventualele vibratii. Orice vibratie cauzata de eventuale deformatii sau echilibrare necorespunzatoare a anvelopei, trebuie sesizata si reclamata imediat dupa inceperea utilizarii anvelopei. Deasemenea micile umflaturi de pe flanc constatate pe anvelopele montate si care au rulat deja, nu sunt garantate nici de catre producator si nici de catre S.C. AUTO PNEU S.R.L.. Interventia mecanica, chimica sau termica (de exemplu prin vulcanizare) asupra anvelopelor, duce la pierderea prezentei garantii.


Reclamatiile vor fi redactate sub forma unui protocol de reclamatie in trei exemplare. Firma noastra, in calitate de vanzator, intocmeste demersurile necesare la producator, care isi rezerva dreptul de a verifica reclamatia, prin expertii sai, inainte de a lua decizia finala legata de rezolvarea acesteia.


Raspunsul la reclamatia facuta va fi dat in maxim 15 zile calendaristice si va veni din partea importatorului sau producatorului in Protocolul de Reclamatie.


Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Adrian Jula, vanzari@cauciucuriagricole.ro


Inapoi